fortellingeromhenne.no
Helgas historie

Kort om boka

Vi som går kjøkkenveien

Vi som går kjøkkenveien handler om Helga, en pike av god familie som ikke tar så alvorlig på livet. Hun er en ekte 20-talls flapperpike med kort hår og korte skjørter, og en stor interesse for fest og moro. Etter å ha tatt artium planlegger hun å reise til Paris, men etter et uoverveid veddemål om at hun kan klare å jobbe som hushjelp i ett år, ender hun i stedet på kjøkkenet hos familien Bech.

For å vinne veddemålet må hun klare alle oppgavene hun får tildelt uten å bli avslørt som overklassepike, men hvordan skal det gå til for en som knapt har tatt i en støvkost før? Og hvordan skal hun forholde seg til sjåføren på gården, når Jørgen går der hjemme og venter? Jørgen er sjarmerende og har dessuten en diamantring å gi henne når hun har vunnet veddemålet, mens sjåføren på sin side er en mann av folket og til tider direkte uhøflig. Men han glimrer også til med sider av intelligens, og er fin å være stille sammen med …

(Omtale: Heidi Elisabeth Sandnes)

Bokfakta

Tittel: Vi som går kjøkkenveien
Forfatter: Sigrid Boo
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Utgitt: 1930

Filmatisert

Vi som går kjøkkenveien ble filmatisert på norsk i 1933. Regi var ved Tancred Ibsen, mens hovedrollene ble spilt av Theodor Berge og Randi Brænne. 
I 1934 ble boken filmatisert i USA med navnet Servants' Entrance.

Aktuelle lenker

Les mer om Vi som går kjøkkenveien

(no.wikipedia.org)

Les mer om Servants' Entrance

(movies.nytimes.com)

Publisert: 09.09.2009
KildenForeningen !les
© KILDEN. Spørsmål om opphavsrett rettes til KILDEN