fortellingeromhenne.no
Ida si historie

Ragnfrid Trohaug

Ragnfrid Trohaug. (Foto: Herborg Pedersen.) Ragnfrid Trohaug. (Foto: Herborg Pedersen)

Ragnfrid Trohaug vart fødd i 1975 i Bodø. Ho har ein cand.mag.-grad frå Universitetet i Bergen i tillegg til Forfattarstudiet ved Høgskulen i Telemark. Okkupert kjærleik kom ut i 2000 og var debutromanen hennar. For denne boka fekk Trohaug Blix-prisen, ein pris til nordnorske forfattarar som skriv på nynorsk, og Kulturdepartementet sin debutpris.

Trass i at nynorsk ikkje er hovudmålet hennar, har ho likevel valt sidemålsforma si som språk i romanen. Ho forklarer det med at det nynorske språket gjorde det enklare for ho å skrive leikent og fritt. Okkupert kjærleik er også gjeve ut i Tyskland.

Kjelder

Aktuelle lenker

Jentegreier

(dagbladet.no)

Ragnfrid Trohaug

(nn.wikipedia.org)

Ragnfrid Trohaug

(samlaget.no)

Bibliografi

  • Okkupert kjærleik (roman) 2000
  • Frå null til no (roman) 2001
  • Synd.no (antologi) 2001
  • Dobbeltgjengaren (hørespill NRK) 2002
  • Uten grenser (antologi) 2002
  • Kvinner Care (antologi) 2004, med bl.a. Morten Krogvold, Liz Buer og Trude W. Strømman
  • Ikke mat sjimpansene (antologi) 2004, med Hilde Hagerup og Charlotte Glaser Munch
  • Dobbeltgjengaren (hørespill) 2004
  • Landet Alltid Raudt (roman) 2005
  • Rosa prosa (antologi) 2006

Aktuelle lenker

Nordnorsk forfatterlag

(nordnorskforfatterlag.no)

Wikipedia

(nn.wikipedia.org)

Publisert: 09.09.2009
KildenForeningen !les
© KILDEN. Spørsmål om opphavsrett rettes til KILDEN