fortellingeromhenne.no
Liten Idas historie

Marit Paulsen

Marit Paulsen. (Foto: Peter Knutson.)Marit Paulsen. (Foto: Peter Knutson)

Marit Paulsen ble født 24. november 1939 i Oslo. På begynnelsen av 1960-tallet flyttet hun til Sverige og lever der fremdeles. Hun har i dag ti barn og seks barnebarn. Hennes debutroman Du, menneske? kom ut i 1972. Liten Ida, som kanskje er hennes mest kjente roman, ble utgitt i 1979. I tillegg til forfatterskapet har Paulsen bakgrunn både som sveiser og som jordbruker. I Sverige er hun kanskje mest kjent som politiker, først som medlem av Socialdemokraterna før hun gikk over til Folkpartiet i 1998. Hennes hjertesaker er mat, dyr, miljø, eldreomsorg og folkehelse. Paulsen var også sterkt involvert i ledelsen av kampanjen for Sveriges medlemskap i EU, og senere som medlem i Europaparlamentet.

Paulsen har totalt skrevet 23 bøker.

Kilder

Aktuelle lenker

Marit Paulsen

(sv.wikipedia.org)

Bibliografi

  • Du, människa? (1972)
  • Du skulle gråta om du visste ...: en bok om förtryck (1973)
  • Förlossningen (1975)
  • Liten Ida (1979)
  • Sju sorters blommor (1981)
  • Natten är min egen (1984)
  • Den stressade potatisen (1985)
  • Riktig mat (1986)
  • Livet på gården (1986-)
  • Hela Sverige – eller kaos (1990)
  • Europa och djuren (1993)
  • En liten bok om en stor fråga: om Sverige och EU (1994)
  • Hela havet stormar: en liten bok om vår tid (1995)
  • En liten bok om euron (2003)

Aktuelle lenker

Wikipedia

(sv.wikipedia.org)

Publisert: 09.09.2009
KildenForeningen !les
© KILDEN. Spørsmål om opphavsrett rettes til KILDEN