fortellingeromhenne.no
Martes historie

Anna Bache-Wiig

Anna Bache-Wiig. (Foto: Marit Anna Evanger.)Anna Bache-Wiig. (Foto: Marit Anna Evanger)

Anna Bache-Wiig ble født i 1975 og vokste opp i Bærum. Hun er kjent som både skuespiller og forfatter. Hennes skuespillerkarriere startet med NRKs ungdomsserie Borgen skole i 1988. Hun er utdannet ved Romerike Folkehøgskole og Statens Teaterhøgskole.

Bache-Wiig debuterte som forfatter i 2003 med romanen Det aller fineste, en bok som handler om en tenårings tilværelse på slutten av 1980-tallet.

I 2005 ga hun ut romanen Sommernattsdrømmen og i 2009 romanen Lasses hus. Som skuespiller var Bache-Wiig å se i tv-serien Lekestue, og hun har også spilt i en rekke norske spillefilmer, deriblant Buddy, Sønner og Blodsbånd. I tillegg har hun hatt roller i flere teaterforestillinger.

Kilder:

Aktuelle lenker

Anna Bache-Wiig

(no.wikipedia.org)

Bibliografi

  • Det aller fineste (roman) 2003
  • Kvinner care (antologi) 2004, bidragsyter
  • Sommernattsdrømmen (roman) 2005
  • Ibsens kvinner (antologi) 2006, bidragsyter
  • Rosa Prosa (antologi) 2006, bidragsyter
  • Lasses hus (roman) 2009

 

Aktuelle lenker

Tiden Norsk Forlag

(tiden.no)

Publisert: 09.09.2009
KildenForeningen !les
© KILDEN. Spørsmål om opphavsrett rettes til KILDEN