fortellingeromhenne.no

Les og skriv

Har du lyst til å lese mer om bøker? Eller liker du å skrive selv? Da har vi mange flere nettsteder vi anbefaler at du kikker innom.

Les

Ønskebok.no: Dette nettstedet gir deg en ny måte å søke etter bøker på, basert på dine egne erfaringer og personlige valg. I tradisjonelle bokdatabaser må du kunne navnet på en forfatter, en bok eller sjanger. Med ønskebok.no kan du i stedet velge bok etter humør og stemning.

The orange prize:  Initiativtakerne til denne litteraturprisen var bekymret for at de prestisjetunge litterære prisene ofte overser gode bøker av kvinnelige forfattere, og at både kvinnelige og mannlige lesere dermed går glipp av fantastiske leseropplevelser. På nettsiden finner du presentasjoner av prisvinnere og nominerte bøker siden The orange prize første gang ble utdelt i 1996. Her er mange gode lesetips for deg som ser etter engelske bøker.

Foreningen !les: Foreningen !les arbeider for å fremme og stimulere til lesing. På deres nettsider finner du blant annet informasjon om aktiviteter, priser og prosjekter.

Foreningen !les - ressursside: På denne ressursiden finner du lenker til bokanmeldelser, interaktive leseprosjekter, bokpresentasjoner, leksehjelp med mer.

Kulturnett.no: En portal med masse lenker til sider som presenterer bøker, forfatter, anmeldelser, artikler med mer.

Lesehulen.no: Lesehulen er et opplevelsessted som introduserer bøker gjennom lyd, bilde og interaktivitet. Nettstedet tar for seg historier og litterære figurer fra utvalgte bøker og presenterer utdrag fra historiene ved hjelp av lyd og bilde.

Sol.no: Sol har laget en samleside over nettsteder på litteraturfeltet. Her finner du blant annet bokblogger, boknyheter, lenker til bokanmeldelser, magasiner og topplister.

The Celebration of Women Writers: Dette nettstedet samler biografier, bibliografier og fulltekstpubliserte bøker skrevet av kvinnelige forfattere fra hele verden. Et mål er å gjøre bøker og verker som er vanskelige å finne tilgjengelig på nett.
Nettstedet har også en oversikt over forfattere fra Norge.
Les også deres bokblogg for oppdateringer.

Txt: Dette er en leselyst-aksjon i regi av Foreningen !les. Hos Txt finner du blant annet bokpresentasjoner, forfatterleksikon og bokblogg.  Aksjonen retter seg mot elever i ungdomstrinnet.

Beyond Nancy Drew: A Guide to Girls' Literature: The Sallie Bingham Center for Women's History and Culture har satt sammen denne oversikten over «pikebøker» skrevet på engelsk fra slutten av 1800-tallet og framover.

Barnelitteratur.no: En ressursside med lenker til en rekke nettsteder som presenterer barnebøker, bokanmeldelser, leseprosjekter med mer.

Skriv

Diktbasen: Dagbladet har utviklet dette nettstedet om lyrikk. Les dikt, les om forfattere, og skriv dikt selv. Ta et dypdykk i virkemidler i dikt, lyrikkhistorien og lyrikktestene.

Fanfiction.no: Buskerud fylkesbibliotek står bak dette skriveverkstedet på nettet. Her kan du legge ut egne historier og kommentere på andres historier.

Fortellinger.net: Et nettsted for alle som ønsker å lese eller skrive tekster på Internett. Det er helt gratis både å lese og publisere tekster.

I should be writing: Mur Lafferty har jobbet hardt og lenge for å få publisert bøkene sine, og deler råd, tips og hjertesukk i denne engelske podcast’en. Noe er spesifikt for det amerikanske bokmarkedet, men mye er allmenngyldig.

Myriam H. Bjerlis blogg: Myriam H. Bjerli har samlet masse lenker til skrivekurs, tipssider for deg som vil skrive med mer.

Skrivebua: Skrivebua er for deg mellom 10 og 20 år som liker å skrive historier eller dikt. Nå trenger du ikke lenger å skrive bare for skrivebordsskuffen. Skrivebua tar i mot teksten din og legger den ut.

Txt: Er du glad i å skrive eller ønsker du å lære hvordan man lager en tegneserie? Hos Txt kan du få råd og tips fra kjente skribenter.
 

Publisert: 09.09.2009
KildenForeningen !les
© KILDEN. Spørsmål om opphavsrett rettes til KILDEN