fortellingeromhenne.no

Bokanbefaling: Serien om Amelia Peabody

Liker du mysterier, litt romantikk og gode historier? Da er arkeologheltinnen Amelia Peabody noe for deg. En kvinnelig Indiana Jones, alltid klar for nye eventyr.

Historien om Amelia Peabody begynner i 1884. Hun er i slutten av 20-årene og regner med å forbli ugift etter å ha stelt for sin far hele livet. Hun delte hans eneste lidenskap, Egypt, så når han dør og etterlater en betydelig arv, reiser hun dit for å se alle stedene hun har lest så mye om. En uvanlig reise for en dame på den tiden.

Amelia, eller Peabody som flere kaller henne, er en handlekraftig dame som får det som hun vil uten å bekymre seg over hvordan hun blir oppfattet. I Egypt møter hun fremmede kulturer og en ung, engelsk pike hun redder fra en katastrofe. Piken er forfulgt av skurker, men Peabody får dem ut av utallige kniper bevæpnet med paraplyen sin. På et museum møter hun en arkeolog hun ikke kan fordra, og tilfeldighetene fører til at Peabody får prøve seg som feltarkeolog på akkurat hans utgravningsområde. For Amelia er ingen sak for stor eller for liten til at hun kan blande seg inn i den.

Det er 18 bøker i alt og handlingen i serien foregår fra 1884 til 1923.

Her er det tull og tøys, romantikk og mysterier, men med adskillig ironi både overfor genren og karakterene i serien.

Anne anbefaler

Anne Gamme har sittet i referansegruppa for utstillingen. Hun er utdannet historiker og har lest og kommentert våre historiske tekster.

Bøkene

Bokserien om Amelia Peabody er skrevet av Elizabeth Peters. Den første boka i serien heter Crocodile on the Sandbank. Bøkene er dessverre ikke oversatt til norsk, men er lettleste og lett å få tak i på nettet. En del finnes også i pocketutgave i norske bokhandler og bibliotek.

Aktuelle lenker

Les mer om bokserien

(en.wikipedia.org)

Publisert: 09.09.2009
KildenForeningen !les
© KILDEN. Spørsmål om opphavsrett rettes til KILDEN