Det perfekte forbildet Pippi Langstrømpe

  • by
Pippi sammen med tre andre dukker

Nå var ikke Pippi Langstrømpe en ekte jente, det vet vel de fleste som har lest Astrid Lindgrens flotte bøker. Men hun huskes av de aller fleste som spill levende, ja faktisk mer levende enn mange ekte jenter! Denne supersterke jenta med rødt hår og fregner har vært et av tidenes viktigste forbilder for mange barn og voksne.

Hva lærte hun oss?

Så hva har vi lært av Pippi opp gjennom årene? Det første er at det å være annerledes kan være positivt. Det andre er at jenter kan være tøffere enn gutta om de bare er sterke nok og tror det selv. Det tredje er dette med å ta vare på de svake i samfunnet. Det flotteste med bøkene om Pippi er uansett de spennende eventyrene hun tok oss med på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *