Camilla Collett hundrelapp
Kvinnelige helter og roller leser du mer om på våre sider. Vi har samlet stoff om nye og gamle heltinner, les det hos oss

Selv om Roald Dahl ikke er helt norsk, har boken hans Matilda mange norske fans. Som rollefigur har hun bidratt til å gjøre norske jenter bevisste på forfatterinner. Mange lot seg inspirere til å lese Emily Dickens og Camilla Collett etter å ha lest Dahls bok.

Kvinner viser vei

Også i dag gleder vi oss over markante kvinnelige, norske og skandinaviske forfattere. Mummitrollets mamma, Tove Jansson, er alltid like aktuell og fortsatt leses Halldis Moren Vesaas jevnt og trutt. Glemme skal vi heller ikke gjøre, og nevne Norges eneste kvinnelige nobelprisvinner i litteratur, Sigrid Undsets banebrytende triologi om Kristin Lavransdatter.

Også i dag bobler og syder det i nordisk kvinnelitteratur. Både kvinneskikkelser skrevet av kvinner og av menn. Bruk høsten til å lese om flere kvinneskikkelser og hent inspirasjon på våre sider. Er du usikker på hvor du skal starte så start først med å lese stoff på sidene våre.

Viktig litteratur

Kvinnelige helter og roller i litteraturen står like sterkt i dag som tidligere og er viktig at fortsettes å leses. I Norden står kvinnelitteraturen sterkt og vi har mange forfattere og lyrikere som er verdt å lese og oppleve. Start på siden vår så har du et godt utgangspunkt på litteraturreisen.

Flere blogginnlegg

Camilla Collett hundrelapp

Kvinnelige helter

Kvinnelige helter og roller leser du mer om på våre sider. Vi har samlet stoff om nye og gamle heltinner, les det hos oss

Fortellinger om henne LOGO

Her kan du lese mer om kvinnelige forfattere og de kvinnelige karakterene de skriver om.