Kvinner i litteraturen – bøker å gi bort til jul

Kvinner og litteratur

Fortellinger om henne kan du lese alt om kvinner i litteraturen og kvinneroller i litteraturen. Enten du liker romantiske noveller som de Danielle Steel skriver eller foretrekker rike romaner a la Doris Lessing og Toni Morrison. Litt krim av Agatha Christie skader heller ikke i alle de lange, kalde høstkveldene. Bøker er og flotte gaver å gi bort til jul.

Dypdykk i litteraturen

Det er mange kvinner i litteraturen som brenner seg fast i hukommelsen. Til jul går tankene lett til Babettes gjestebud og det storslagne takkemåltidet i Berlevåg. Med forloren skilpaddesuppe og kabaret med reker er det lett å få vann i munnen. Hent inspirasjon fra bøker til jul når du skal bestemme julemenyen. Alice B. Toklas kjente kokebok er og et stort stykke banebrytende kvinnelitteratur, fylt til randen med flottee historier og fantastiske oppskrifter.

Litteraturen har forandret seg mye, selv om en del fortsatt er det samme. Ofte er endring og forandring sentrale temaer, og forholdet til andre og det være annerledes eller å føle seg annerledes. Virginia Wolf er en forfatter som skrev mye om kvinner fra ulike sosiale lag i sitt forfatterskap.

Om kvinner i litteraturen

Vi kan lære mye om ulike tider ved å lese om kvinnene som levde i dem. Ikke alltid hadde kvinnene like mange måter å bli hørt på med manglende rettigheter som stemmerett. Derfor blir fortellingene ekstra viktige, også de som ble skrevet om kvinner av menn. Bruk julen til å fordype deg i kvinnenes verden og ønske deg bøker om, og av, kvinner til jul. Disse er også fine julegaver til andre du kjenner.

Innimellom når du leser store verker som Kristin Lavransdatter, kan det være godt å få litt adspredelse med hverdagslige oppdateringer. Enten du følger Ethereum kurs eller Bitcoins, er det fint å ha noe lett fordøyelig samtidig. Bøker er perfekte gaver til jul så hvorfor ikke begynne planleggingen av julegaver med å hente inspirasjon på våre nettsider.

Kvinneroller i alle sjangre

Det skjer mye i litteraturverdenen og kvinner i litteraturen er fortsatt i fokus. Også i fantasy verdenen kommer det stadig nye, kvinnelige helter og det samme i de japanske magmaene. Les om kvinneskikkelser i ulike sjanger hos oss nå og forbered samtidig unike gaver til noen du er glad i til jul. Bøker er gavene du ikke glemmer så lett.

Det flotte med litteratur er også at det er en fin ting å dele med andre. Leser du en god bok er det artig å kunne gi den bort som gave.

Flere blogginnlegg

Camilla Collett hundrelapp

Kvinnelige helter

Kvinnelige helter og roller leser du mer om på våre sider. Vi har samlet stoff om nye og gamle heltinner, les det hos oss

Fortellinger om henne LOGO

Her kan du lese mer om kvinnelige forfattere og de kvinnelige karakterene de skriver om.