Kvinnehånd som blar i en bok.
Kvinnerollen i litteraturen er viktigere enn noen gang. Vi belyser hvorfor dette er riktig og kommer med noen tips til videre lesing

Det er skrevet mye om og for kvinner i litteraturren. Mer nå enn før. fortellinger om henne er en webside dedikert til å fremme kvinnens rolle både i bøker og som forfattere. Vi har derfor flere innlegg der vi tar for oss kvinnelige forfattere og kvinnelige karakterer.

Kvinnen i litteraturen

Det var ikke en selvfølge før at kvinner kunne bli forfattere. Og slettes ikke anerkjente. Det har heldigvis forandret seg med tiden og i dag har vi mange dyktige forfatterinner rundt om i verden. Det skrives alt fra skjønnlitterære bøker til bøker om emner det er viktig å få belyst.

Det har også blitt større vekt på å fremme kvinnen som hovedperson i den litterære verden. Dette er av flere grunner viktig. Det er med på å tydeliggjøre urett og forskjeller kvinner rundt om i verden opplever på daglig basis. I tillegg vil det for mange være mest spennende å lese bøker der hovedpersonen er av samme kjønn som deg selv. På den måten får vi flere som liker å lese bøker.

Hvilke bøker er gode?

Når det kommer til kvinnerollen i litteraturen er det mange gode bøker å velge mellom. Alt kommer an på hvilket tema du ønsker å lese om. Men uansett om du vil ha en bok med en tung tematikk eller en lettlest koselig kveldsbok så vil du finne tips til dette her hos oss.

Flere blogginnlegg

Camilla Collett hundrelapp

Kvinnelige helter

Kvinnelige helter og roller leser du mer om på våre sider. Vi har samlet stoff om nye og gamle heltinner, les det hos oss

Fortellinger om henne LOGO

Her kan du lese mer om kvinnelige forfattere og de kvinnelige karakterene de skriver om.