Pippi Langstrømpe er noen alle burde kjenne

Pippi Langstrømpe og Herr Nilsson
Pippi Langstrømpe er en av de viktigste kvinnelige fiktive karakterene. Hun viste at det er lov å gå mot normen og for jenter å ha egne meninger

Først ut her på siden Fortellinger om henne er Pippi Langstrømpe. Pippi er ikke en ekte jente, det er vel kjent for de fleste som har lest Astrid Lindgrens flotte bøker. Alle som har lest om Pippi vet at hun er en levende og sprudlende jente. Ja mer enn de fleste! Denne rødhårede supersterke jenta med de flotte fregnene har vært et av de viktigste forbilder barn og voksne har hatt i moderne tid.

Med sitt lystige humør og en stå på vilje som mange aldri hadde sett maken til før, viste Pippi at det meste er mulig bare du prøver hardt nok. Dette er en av grunnene til at hun er så godt likt.

Hva har hun betydd for norske jenter

Pippi viste oss ganske tidlig at det er lov å være seg selv. Det er lov å være unik og gå litt i mot det som er normalt i samfunnet. Ved å aldri si nei til en utfordring har hun også vist oss at vi fint kan tørre å gjøre det meste.

Som en av de første virkelige rebellene var Pippi Langstrømpe en som turte å si i mot voksne og de reglene som virket unødvendige. Med sitt lystige vesen lærte hun oss å ikke ta alt for gitt, men stille spørsmålstegn ved ting og tørre å bryte med normene.

Pippi Langstrømpe

Pippi sitt fulle navn er Pippilotta Viktualia Rullgardina Chrysmynta Efraimsdatter Langstrømpe. Hun ble laget av Astrid Lindgren og kom til verden for første gang i 1945 i boken Pippi Långstrump.

  • Hennes fulle navn er: Pippilotta Viktualia Rullgardina Chrysmynta Efraimsdatter Langstrømpe
  • Hun dukket første gang opp i 1945
  • Det er skrevet 8 bøker om Pippi

Hvem var Astrid Lindgren

Astrid Lindgren ble født 14. november 1907 i Sverige. Hun vokste opp på en prestegård i en søskenflokk på fire. Alle de fire søsknene var flinke til å skrive og vokste opp til å livnære seg som forfattere. Hun ble gravid som 18 åring og fødte en sønn ved navn Lars som hun oppdro alene.

Historien om Pippi startet i 1941 som en god natt historie til hennes 7 år gamle syke datter Karin. Det var Karin som kom opp med navnet Pippi Langstrømpe der og da på sengekanten. Astrid skrev ned historiene 3 år senere, ment som en fødselsdagspresang til Karins 10 års dag.

Flere blogginnlegg

Far og sønn som leser en bok sammen

Matilda – En helt for mange

Når du ser etter barnelitteratur eller litteratur med kvinnelige forbilder, så er Roald Dahls Matilda en av mange spennende bøker for deg!

Fortellinger om henne LOGO

Her kan du lese mer om kvinnelige forfattere og de kvinnelige karakterene de skriver om.